Borduurforum
Image default
Toerisme

Burgas, Bulgarije

Burgas is een van de resorts in Bulgarije. De stad heeft interessante bezienswaardigheden. Lokale musea en lopende festivals zijn populair. Waar start je een stadstour? Burgas Bulgarije is een belangrijk economisch en cultureel centrum van Bulgarije, de op een na grootste stad aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust.

Een van de beroemde bezienswaardigheden van Burgas is de “Zero Kilometer”. Het merkteken bevindt zich als kompas in het centrum van de stad. Het werd vrij recent geïnstalleerd – in 2011 en sindsdien is het een lokale decoratie geworden. Het is vanaf dit kompas dat de afstand rond de stad wordt berekend.

Burgas kerken

De kerk van Saints Cyrillus en Methodius werd gebouwd in de negentiende eeuw. Het combineert verschillende architectonische stijlen – de Byzantijnse en de klassieke stijl van de katholieke kerken. De kerk is open voor bezoekers.

De Armeense Kerk van het Heilige Kruis werd gebouwd in de negentiende eeuw en is sindsdien een belangrijk spiritueel centrum voor de hele regio geworden.

Ruïnes van Deultum 

De ruïnes van het oude Deultum bevinden zich een paar kilometer van de stad. De Romeinse nederzetting was een van de rijkste van zijn tijd, maar begon in de veertiende eeuw in verval te raken. Archeologisch werk wordt uitgevoerd op de plaats van de nederzetting; de gevonden exposities worden bewaard in het plaatselijke museum.

Aqua Kalide 

De oude nederzetting “Akve Kalide” staat bekend om zijn minerale bronnen. Aanvankelijk omvatte het complex een tempel, maar deze werd vernietigd. Toeristen krijgen excursies rond de nederzetting aangeboden.

Burgas musea

Vooral het archeologisch museum is populair. Er zijn unieke artefacten en exposities uit verschillende tijdperken.

Het Etnografisch Museum is gewijd aan de cultuur en tradities van de mensen. Hier zie je nationale kleding, huishoudelijke artikelen en wrok. Ook organiseert het museum tijdens het toeristenseizoen verschillende educatieve activiteiten.

De stad is al enkele jaren regelmatig gastheer van het Zandsculpturenfestival. Elke keer staat het festival in het teken van een bepaald thema.

Dieren van Burgas

Pauwenboerderij Burgas trekt duizenden toeristen. Hier leven veel pauwen. Voor bezoekers worden spannende excursies georganiseerd.

Het Poda Nature Reserve ligt in het zuiden van de stad. Het werd georganiseerd om de populatie vogels die op deze plaatsen nestelen te behouden.

De aard van Burgas

Het eiland St. Anastasia wint de laatste tijd aan populariteit. Het ligt zes kilometer van de kust. Er is een kerk op het eiland en een hotelcomplex met een restaurant. Het eiland biedt prachtige panorama’s van de omgeving. Toeristen vieren de lokale natuur en frisse lucht. De natuurlijke attractie van de stad is het Burgas-meer.

Park aan zee

De parel van de stad is het Seaside Park. Het heeft een grote lengte langs de kust. Voor vakantiegangers is het park comfortabel ingericht: diverse recreatiegebieden, hardloop- en fietspaden, groene steegjes, speeltuinen en cafés.

Centraal strand

Het Central Beach is populair. Het staat open voor iedereen, beslaat een enorm territorium en is uitgerust met alles wat nodig is voor recreatie. Hier bevindt zich ook de beroemde stadspier.

Burgas is geweldig om te ontspannen. Er zijn comfortabele omstandigheden gecreëerd voor toeristen: hotels en hotels, cafés en restaurants met een geweldige keuken. De stad heeft een handig vervoersknooppunt.

goedkoop vakantiehuisje aan zee

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html