Borduurforum
Image default
Auto's en Motoren

Mercedes Benz is ontstaan uit Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en Benz & Cie

Mercedes is en blijft een populair merk. De auto’s van dit Duitse merk hebben de kenmerkende driepunt ster op de motorkap en staan vooral bekend om hun luxe en kwaliteit.

Geschiedenis

Mercedes Benz is in 1926 ontstaan door een fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en Benz & Cie. van Carl Benz. De geschiedenis van van het concern gaat terug tot 1885. In dat jaar bouwde Carl Benz zijn eerste auto. Gottlieb Daimler bouwde zijn eerste auto later in 1886. Vanaf 1903 produceerde Daimler auto’s onder naam Mercedes, vernoemd naar de dochter van de Oostenrijk-Hongaarse consul.

In de jaren 30 werd Mercedes Benz populair in Duitsland. Na de Tweede Wereldoorlog bleef Mercedes toonaangevend door de vele uitvindingen en innovaties. Het bouwde een reputatie op als een van de beste autobouwers ter wereld.

Het logo met de ster

Het logo met de driepuntige ster is sinds 1909 het beeldmerk van Mercedes. De drie punten van de ster zouden verwijzen naar het feit dat oprichter Gottlieb Daimler motoren wilde bouwen voor gebruik te land, ter zee en in de lucht. Na de fusie met Benz tot Daimler-Benz AG werd het logo gehandhaafd.

Populaire modellen

De modellen van Mercedes Benz zijn ieder in een Mercedes-Benz klasse ingedeeld. Beginnende bij de A-klasse wat de kleinste varianten zijn loopt de modellenlijn op tot de meest luxe klasses. Mercedes Benz doet het goed in veel klassen maar zeker de A-klasse en CLA springen er qua aantallen uit bij Private Lease.

A-Klasse

De A klasse van Mercedes is een compacte vierdeurs auto, die sinds 1997 wordt geproduceerd. De A klasse is een compacte gezinsauto die concurreert met de vergelijkbare BMW 1 Series en Audi A3. Door een geslaagde restyling spreekt Mercedes Benz met de A Klasse een jongere doelgroep aan.

Mercedes A Klasse Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Mercedes te rijden.

CLA

De keuze van Mercedes-Benz om een 4-deurs coupé te produceren op basis van de A-klasse lag niet voor de hand. De in 2019 geïntroduceerde CLA wordt verkocht als CLA Coupé en CLA Shooting Break. De CLA zit vol met innovatieve technologie.

De CLA rijdt heerlijk en comfortabel en stuurt fijn. De auto is bovendien erg stil. Omdat de auto op de A-klasse is gebaseerd, is hij uitgerust met voorwielaandrijving. 

Met Mercedes CLA Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

 

https://leaseauto.nl/private-lease/mercedes-benz/

Gerelateerde artikelen

Wil jij je CE rijbewijs gaan halen?

Schrijfgereedschap

BMW 3 serie te koop