Borduurforum
Image default
Aanbiedingen

De beste manier om je raambekleding in lagen aan te brengen!

Heb je hulp nodig bij het op elkaar afstemmen van gordijnen en jaloezieën om de perfecte gelaagde look te krijgen? Of probeer je de stijlen van raambekleding in dezelfde kamer of aangrenzende kamers op elkaar af te stemmen? We geven je advies over het coördineren van raambekleding, zodat je voor weinig geld een designlook kunt creëren.

Hoe raambekleding in lagen aanbrengen?

Bij het stapelen van gordijnen met jaloezieën of rolgordijnen gaat het erom voldoende contrast te hebben zodat de lagen niet met elkaar botsen. Kies voor je basislaag ofwel harde raambekleding zoals houten jaloezieën of kunststof houten jaloezieën en zachte raambekleding zoals vouwgordijnen, rolgordijnen of plisségordijnen.

Harde raambekleding is vaak in houtbeitsen of neutrale verfkleuren. Als je er gordijnen over legt, werkt elk patroon of effen goed bij deze neutrale afwerkingen. Kies een gordijnkleur of -print met kleuren die bij andere afwerkingen passen, zoals je vloerkleed en je kussens.

Als je zachte raamdecoratie zoals gordijnen in lagen legt, probeer dan een print te kiezen voor de ene en een effen in een coördinerende kleur voor de andere. Als je je extra avontuurlijk voelt kun je 2 prints mengen, zorg er alleen voor dat de ene grootschaliger is en de andere delicater. Probeer bijvoorbeeld eens een gedurfde bloem met een delicate krijtstreep.

Verdubbel de zachtheid – Laagjes van transparante en effen gordijnen

Als je je ramen visuele zachtheid en volumineuze stof wilt geven, leg dan een laag verduisterende gordijnen en transparante panelen. Vitrages laten zacht gefilterd licht binnen terwijl ze toch wat privacy behouden, en verduisterende gordijnen geven je een ononderbroken nachtrust.

Gordijnen combineren met zachte raambekleding

Een tijdloze combinatie van raamdecoratie is het stapelen van gordijnen over vouwgordijnen. Omdat het allebei zachte raamdecoraties zijn, spelen ze goed samen en geven ze je kamer een gezellige uitstraling. Voor veelzijdigheid kies je lichtfilterende vouwgordijnen voor privacy overdag en verduisterende gordijnen om het licht ’s nachts tegen te houden.

Opmerking: Vouwgordijnen kunnen aan de zijkanten van het raam kleine spleten laten waar licht doorheen kan schijnen. Door er gordijnen overheen te doen krijg je volledige duisternis en een meer chique uitstraling.

Gordijnen en rolgordijnen

Als je oude ramen hebt of in een extreem klimaat woont, zullen plisségordijnen isoleren tegen de buitentemperatuur en tocht tegenhouden als een kampioen. Maar de eigentijdse look van plisségordijnen past niet bij de stijl van elk huis. Door er gordijnen over te leggen kun je een meer traditionele uitstraling geven en je kamer zachter maken. Kies bij het kiezen van stoffen eerst je gordijnen en gebruik een bijpassende effen kleur of neutraal voor de gordijnen.

https://www.raamdecoratie.com