Borduurforum
Image default
Gezondheid

Brace Pols

Heeft u ook weleens last van uw pols door werk of sporten? Een brace voor u pols kan helpen om te  ondersteunen en te beschermen tegen verdere letsel. Het is een rekbare band of brace die om de pols wordt gedragen en kan worden aangepast aan verschillende groottes en vormen van de pols. Polsbraces worden vaak gebruikt na een verstuiking of breuk van de pols om te helpen bij het herstel en om te voorkomen dat de pols verder beschadigd raakt. Ze kunnen ook worden gebruikt om de pols te ondersteunen bij bepaalde activiteiten of bij het dragen van zware voorwerpen.

 

Wat zijn voordelen van een brace voor de pols:

  • Een polsbrace kan helpen bij het herstel van een verstuiking of breuk van de pols.

  • Het kan pijn en ongemak in de pols verminderen.

  • Het kan de pols ondersteunen en stabiliseren tijdens het herstelproces.

  • Het kan helpen om te voorkomen dat de pols verder beschadigd raakt.

  • Het kan de bewegingsvrijheid van de pols beperken om te voorkomen dat de pols overbelast wordt.

  • Het kan de pols ondersteunen bij het dragen van zware voorwerpen of tijdens bepaalde activiteiten.

 

Hoe kiest u de juiste polsbrace:

Om te bepalen welke polsbrace u nodig heeft is het verstandig om te overleggen met een specialist die u advies kan geven over het type brace wat u voor uw pols kunt gebruiken en wil het meeste bijdraagt aan het herstelproces. Wilt u zelf een keuze maken kies dan een polsbrace die aangepast is aan de vorm en grootte van uw pols. Een polsbrace die te groot of te klein is, kan oncomfortabel zijn en niet goed werken. Ook is het belangrijk om te letten op het materiaal. Kies een polsbrace die gemaakt is van ademend materiaal, zodat uw pols kan blijven “ademen” en niet te warm wordt.

Het is ook prettig als het verstelbare bandjes heeft zodat u de stevigheid en ondersteuning kan aanpassen aan uw behoeften. Goed uitzoekwerk door de productomschrijving nauwkeurig te lezen helpt bij het maken van de juiste keuze.

 

https://www.vipermedical.nl/mobiliteit-revalidatie/braces/polsbraces/