Borduurforum
Image default
Gezondheid

Schussler Celzouten: Naturale geneeswijze voor lichamelijke klachten

Schussler Celzouten zijn een naturale geneeswijze, ontwikkeld door de Duitse arts Wilhelm Heinrich Schüßler in de 19e eeuw. Deze celzouten zijn gemaakt van mineralen die in kleine hoeveelheden in het lichaam aanwezig zijn. Schüßler geloofde dat een tekort aan deze mineralen kon leiden tot lichamelijke klachten. In deze tekst bespreken we hoe Schussler Celzouten kunnen worden gebruikt voor de behandeling van verschillende klachten en de wetenschappelijke basis voor deze geneeswijze.

 

Werking van Schussler Celzouten

Schussler Celzouten zijn op basis van de theorie dat een tekort aan bepaalde mineralen in het lichaam kan leiden tot specifieke klachten. De celzouten bevatten deze mineralen in een hogere concentratie dan normaal in het lichaam aanwezig is, waardoor het lichaam in staat wordt gesteld om zichzelf te genezen. De celzouten worden meestal ingenomen als tablet of poeder. Bij de behandeling van specifieke klachten worden bepaalde celzouten voorgeschreven.

 

Toepassingen van Schussler Celzouten

Schussler Celzouten kunnen worden gebruikt voor de behandeling van een breed scala van klachten. De celzouten worden vaak gebruikt voor de behandeling van klachten als verkoudheid, griep, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, hormonale onbalans, emotionele problemen en vele andere aandoeningen. De celzouten worden vaak gebruikt in combinatie met andere naturale geneeswijzen zoals homeopathie en acupunctuur. Het is belangrijk om te onthouden dat Schussler Celzouten geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl of conventionele medische behandelingen. Het is aan te raden om altijd eerst een arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van Schussler Celzouten of andere naturale geneeswijzen. Bovendien, is het belangrijk om te weten dat er geen bijwerkingen bekend zijn van het gebruik van Schussler Celzouten, maar als je onder behandeling bent voor een medische aandoening, is het aan te raden om dit vooraf te bespreken met je arts.

https://www.celzouten.eu/categorie/schussler-celzouten/