Borduurforum
Image default
Gezondheid

Diarree bij honden

Diarree bij honden is een veelvoorkomend probleem dat vaak wordt veroorzaakt door een voedingsfout, bacteriële infectie of parasitaire aandoening. Als eigenaar van een hond is het belangrijk om te weten wat diarree is, hoe het wordt veroorzaakt en wat u kunt doen om uw hond te helpen.

 

Wat is diarree bij honden?

Diarree is een aandoening waarbij de ontlasting van een hond vaker en dunner is dan normaal. Het kan gepaard gaan met buikpijn, verlies van eetlust en uitdroging. Diarree kan acuut of chronisch zijn, afhankelijk van hoe lang het duurt. Acute diarree duurt meestal minder dan 3 dagen en verdwijnt vaak vanzelf, terwijl chronische diarree langer aanhoudt en medische aandacht vereist.

 

Wat veroorzaakt diarree bij honden?

Er zijn veel mogelijke oorzaken van diarree bij honden, waaronder:

 

–          Voedingsfouten: Overmatig eten van vet voedsel of voedsel dat niet geschikt is voor honden, kan leiden tot diarree.

–          Parasitaire aandoeningen: Wormen en andere parasieten in de darmen van honden kunnen diarree en buikpijn veroorzaken.

–          Bacteriële infecties: Bacteriën zoals Salmonella en E. coli kunnen diarree veroorzaken.

–          Vergiftiging: Honden die vergiftigd zijn, kunnen diarree ontwikkelen als symptoom.

–          Andere ziekten: Ziekten zoals pancreatitis en inflammatoire darmziekte kunnen diarree veroorzaken.

 

Wat kunt u doen om uw hond te helpen?

Als uw hond diarree heeft, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om hem te helpen:

 

–          Bied hem veel water aan – Het is belangrijk om uw hond gehydrateerd te houden door hem voldoende water aan te bieden.

–          Beperk de voeding – Tijdelijk vasten kan helpen bij het kalmeren van de darmen en het verminderen van de diarree. Bied daarna langzaam weer kleine porties licht verteerbaar voedsel aan.

–          Ga naar de dierenarts – Als de diarree aanhoudt of gepaard gaat met andere symptomen, zoals braken of koorts, raadpleeg dan uw dierenarts. Hij of zij kan testen uitvoeren om de oorzaak van de diarree vast te stellen en de juiste behandeling aanbevelen.

–          Voorkomen is beter dan genezen – Door uw hond een gezond en uitgebalanceerd dieet te geven, regelmatig te ontwormen en goede hygiënepraktijken toe te passen, kunt u het risico op diarree verminderen.

https://www.bachbloesemmix.nl/blog/heeft-jouw-gevoelige-hond-vaak-buikpijn