Borduurforum
Image default
Aanbiedingen

Koude acquisitie: de manier van klanten werven die vaak onderschat wordt

Klanten werven kan op verschillende manieren. In de afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe manieren bijgekomen en zijn andere methoden minder populair geworden. Echter is de techniek van koude acquisitie nog steeds enorm effectief en onmisbaar om als bedrijf nieuwe klanten aan te trekken. Koude acquisitie wordt veelal onderschat, maar is van essentieel belang voor elk bedrijf. In dit artikel leest u wat koude acquisitie is, hoe het werkt en hoe u deze techniek effectief kunt toepassen.

 

Wat is koude acquisitie? 

Laten we beginnen met wat koude acquisitie eigenlijk is. Koude acquisitie is het benaderen van potentiële klanten die nog geen gebruik maken van uw producten of diensten. Het doel is dan om deze mogelijk geïnteresseerde leads om te zetten in actieve klanten. Veel bedrijven richten zich op hun huidige klantenbestand en vergeten dat het aantrekken van nieuwe klanten ook essentieel is. Koude acquisitie biedt hierbij uitkomst.

 

Persoonlijke benadering 

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van de online marketingtechnieken zoals SEO, Google AdWords, en sociale media als LinkedIn, Facebook en Twitter. Deze tactieken zijn effectief, echter veel bedrijven vergeten dat deze online marketingtechnieken niet alles dekken. Het persoonlijk, telefonisch benaderen van potentiële klanten is nog steeds enorm effectief en hierdoor mag koude acquisitie niet worden onderschat.

 

Irritante telemarketeer

Vaak wordt koude acquisitie verward met irritante telemarketeers die u thuis opbellen tijdens het avondeten. Dit is echter een verkeerde opvatting. Koude acquisitie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zonder mensen te storen en te irriteren. Zo kan het worden uitgevoerd door een e-mail te sturen, een LinkedIn bericht te sturen of persoonlijk te bellen. Het is hierbij wel van belang dat de benadering persoonlijk en respectvol is.

 

Stel potentiële klantprofielen vast

Als u koude acquisitie wilt inzetten, is het belangrijk om potentiële klantprofielen vast te stellen. Hierdoor kunt u gerichter en efficiënter werken. Maak daarom een plan en stel van tevoren vast wat uw doelgroep is, wat de interesses zijn en hoe u deze persoonlijke benadering gaat toepassen. Daarnaast moet u zich realiseren dat koude acquisitie geen korte termijn actie is, maar een strategie die u moet blijven inzetten.

 

Koude acquisitie mag niet worden onderschat. Het is nog steeds één van de meest effectieve manieren om nieuwe klanten te werven. Het is daarbij belangrijk dat de benadering persoonlijk en respectvol is. Maak een plan en stel van tevoren vast wat uw doelgroep is, wat de interesses zijn en hoe u deze persoonlijke benadering gaat toepassen. Als u de techniek van koude acquisitie op de juiste manier inzet, kan dit enorm effectief zijn!