Borduurforum
Image default
Woning en Tuin

Beveiliging begint bij de cilinder

De beveiliging van je huis is niet iets waar veel mensen vaak over nadenken en dat hoeft ook niet. Als het goed is denk je er een keer over na en dan zit je weer een tijdje goed. Echter gaan inbrekers ook met de tijd mee en wordt er eens in de zoveel tijd weer een nieuwe inbraakmethode bedacht. Daarover later meer, maar daarom is het wel handig om periodiek iemand te laten kijken naar je inbraakbeveiliging. Verder worden mensen vaak wakker geschud als het al te laat is of als er in hun nabije omgeving een inbraak heeft plaatsgevonden.

Cilindersloten zijn overal

De meeste huizen zijn beveiligd met cilindersloten. Dit zijn sloten die met een cilinder worden afgesloten. Dit kan van alles betekenen. Je hebt bijzetsloten, loopsloten, insteeksloten, oplegsloten etc. Allemaal zijn dit cilindersloten omdat de sluiting uiteindelijk via een cilinder plaatsvindt. Een cilinder is van binnen een verzameling van pinnetjes die op de juiste hoogte door het insteken van de bijbehordende sleutel. Dit gevoelige mechanisme is moeilijk te breken met een goede cilinder. Echter is niet elke cilinder even sterk.

Je cilinder is je zwakke plek

Deze cilinder is nou juist vaak de plek waar inbrekers het liefste toeslaan. Dit komt omdat de cilinder vaak goed bereikbaar is. Je moet er immers ook je sleutel in kunnen steken. Een populaire methode waar nog niet veel mensen tegen beveiligd zijn is kerntrekken. Hierbij draait een inbreker een sterke schroef in de cilinder en met een grote klauwhamer of koevoet wordt de schroef teruggetrokken tot de cilinder breekt.

Een sterk cilinderslot

Een goede manier om je huis te beschermen tegen kerntrekken of bijvoorbeeld lockpicken is om een sterke cilinder aan te schaffen. Veel huizen hebben een cilinderslot met SKG 2 sterren keurmerk, terwijl dit niet beschermt tegen kerntrekken. Een cilinderslot met SKG 3 sterren keurmerk doet dat wel. Bezuinig dus niet op de beveiliging van huis en haard en investeer in een sterk cilinderslot voor je ze allemaal moet vervangen na een inbraak

 

https://www.toplock.nl/cilindersloten