Borduurforum
Image default
Zakelijke dienstverlening

24/7 camerabeveiliging – waar moet je op letten?

Om een optimale 24/7 camerabeveiliging te installeren voor je woning of bedrijfspand, kun je de volgende adviezen in acht nemen:

 • Laat een professioneel beveiligingsbedrijf een beveiligingssysteem installeren dat 24/7 camerabewaking mogelijk maakt. Dit systeem kan verbonden zijn met een meldkamer, zodat er direct actie ondernomen kan worden bij verdachte activiteiten.

 • Gebruik slimme camera’s: Slimme camera’s maken gebruik van kunstmatige intelligentie om verdachte activiteiten te detecteren en hierop te reageren. Deze camera’s kunnen bijvoorbeeld een melding sturen naar een mobiele telefoon als er iemand buiten werktijden het pand betreedt.

 • Maak gebruik van cloud-opslag: Door gebruik te maken van cloud-opslag voor de beelden, zijn deze altijd en overal toegankelijk. Hierdoor kunnen de beelden ook op afstand bekeken worden en kan er snel ingegrepen worden als er iets misgaat.

 • Zorg voor goede verlichting: Een goed verlicht bedrijfspand schrikt inbrekers af en maakt het makkelijker om verdachte activiteiten op camera vast te leggen.

 • Train personeel: Het is belangrijk om personeel te trainen op het herkennen van verdachte situaties en het nemen van de juiste acties bij een incident.

Voor een effectieve cameratoezicht is het advies om een combinatie van bovenstaande maatregelen te nemen. Het is ook belangrijk om regelmatig te evalueren of de beveiliging nog voldoet aan de eisen en zo nodig aanpassingen te doen. Schakel hiervoor een erkend beveiligingsbedrijf in dat ook gecerteficeerd is met het VRKI 2.0 keurmerk.

5 Redenen om te investeren in goede camerabeveiliging.

 1. Criminaliteit neemt toe: De afgelopen jaren is er sprake van een stijging in de criminaliteit, waaronder inbraak en diefstal. Door camerabeveiliging te installeren, kunnen deze misdrijven beter worden voorkomen en opgelost.

 2. Kostenbesparing: Camerabeveiliging kan leiden tot kostenbesparing op de lange termijn. Het voorkomt diefstal en vandalisme, waardoor er minder schade wordt aangericht en er minder geld uitgegeven hoeft te worden aan reparaties en vervanging van gestolen goederen.

 3. Verhoogt het veiligheidsgevoel: Camerabeveiliging kan bijdragen aan het verhogen van het veiligheidsgevoel bij zowel medewerkers als klanten. Dit kan bijdragen aan een prettigere werkomgeving en een verbeterde klantbeleving.

 4. Bewijslast bij incidenten: In geval van een incident kan camerabeveiliging dienen als bewijslast. De beelden kunnen worden gebruikt om de daders op te sporen en te veroordelen.

 5. Technologische ontwikkelingen: Door de technologische ontwikkelingen worden camerasystemen steeds geavanceerder. Zo kunnen bijvoorbeeld slimme camera’s, die gebruik maken van kunstmatige intelligentie, verdachte activiteiten detecteren en hierop reageren. Dit maakt de beveiliging nog effectiever en betrouwbaarder.

Wat komt in de praktijk het meeste voor als oorzaak van een inbraak

 

In de praktijk zijn de meest veelvoorkomende oorzaken van inbraak in een woning of bedrijfspand het volgende:

 • Gelegenheid: De gelegenheid is een belangrijke oorzaak van inbraak. Als de dader gemakkelijk toegang heeft tot het pand, is de kans op inbraak groter. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er ramen open staan of als deuren niet op slot zijn.

 • Gebrek aan beveiliging: Als een pand niet goed beveiligd is, kan dit inbrekers aantrekken. Als er geen camerabeveiliging of alarmsystemen aanwezig zijn, kan dit de kans op een succesvolle inbraak vergroten.

 • Waardevolle spullen: Als een pand waardevolle spullen bevat, kan dit een inbreker aantrekken. Bijvoorbeeld als er dure apparatuur of sieraden aanwezig zijn.

 • Makkelijk herkenbaar als doelwit: Als een pand er makkelijk herkenbaar uitziet als doelwit voor inbrekers, kan dit ook bijdragen aan een verhoogde kans op inbraak. Bijvoorbeeld als het pand afgelegen is, slecht verlicht is of als er geen buren in de buurt zijn die kunnen waarschuwen bij verdachte activiteiten.

 • Gelegenheid en zwakke plekken: Vaak is het een combinatie van bovenstaande factoren, waarbij inbrekers op zoek gaan naar de zwakke plekken in de beveiliging om zo onopgemerkt binnen te komen.

De oplossing? Eenn intelligent alarmsysteem!

Een intelligent alarmsysteem, ook wel slim alarmsysteem genoemd, maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals sensoren, camera’s en kunstmatige intelligentie (AI) om verdachte activiteiten te detecteren en te reageren op potentieel gevaarlijke situaties.

Alarm Wesa is uw partner en specialist in het monteren en adviseren van alarmsystemen voor thuis en zakelijk gebruik. Met meer dan 30 jaar ervaring in beveiligingssystemen kunnen wij alles verzorgen op het gebied van camerabeveiliging, toegangscontrole en brandbeveiling.

Vraag een gratis offerte aan via onze website of bel direct +31 (0)53 476 03 60.

Vraag gratis een offerte aan
https://alarmwesa.nl/