Borduurforum
Image default
Winkelen

Weer in Deventer: wat kun je verwachten?

Voor veel mensen is het weer in Deventer van levensbelang. Wanneer je hier woont, ervaar je de invloeden van het weer op een dagelijkse basis. Wil je weten wat je van het weer in Deventer kunt verwachten? Dan ben je hier op de juiste plaats! In dit artikel leggen we het fijne van het weer in Deventer uit.

Klimaat van Deventer

Het weer in Deventer wordt bepaald door het oceanische klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door zachte winters en milde zomers. Er valt een meer evenwichtige verdeling van regenval over de loop van het jaar. De temperatuur is stabiel. Gemiddeld ligt de temperatuur in de zomers tussen 15-20°C en in de winters tussen 3-7°C.

Wind

Deventer ligt in een gebied met vrij stevige windsnelheden. De kracht van de wind neemt toe wanneer je aan de westkust bent. In het noorden is het dan weer rustiger. De meeste windsnelheid vind je echter in december, januari en februari. De meertalige wind die hier voorkomt, komt ook goed van pas voor alle watersportliefhebbers!

Zonuren

Deventer kent in de zomer veel meer zonuren dan in de winter. In de zomer is er gemiddeld 7 uur zon per dag. In de winter is dit slechts 2 uur.

Zomer en winter

De zomers in Deventer zijn er warm, droog en zonnig. De winters daarentegen zijn er koud en nat. Neerslag komt in de vorm van sneeuw en regen. Het kan voorkomen dat er specifieke weersomstandigheden zijn die een invloed hebben op het weer, zoals een aantal tropische stormen of uitzonderlijk warme dagen. Voor een voorspelling van het weer in Deventer kun je het beste weer in Deventer raadplegen.

Conclusie

Het weer in Deventer is gevarieerd. Met haar oceanische klimaat, middellandse zee invloeden en een relatief wisselend karakter, is er genoeg te ontdekken en te beleven. Zo kun je genieten van warme zomers en zonnige winterdagen. Met de hulp van weer in Deventer, kun je altijd up-to-date blijven over het weer in de stad, zodat je je weer op elke dag kunt voorbereiden.

.