Borduurforum
Image default
Borduren

sweaters bedrukken

Sweaters en hoodies zijn warm en comfortabel. Steeds meer winkels, consumenten en vloggers kiezen voor hun eigen stijl en ontwerpen hun eigen sweater. Dat is ideaal als u een ontwerp in uw hoofd heeft, maar geen flauw idee heeft waar u een dergelijke trui kan kopen.

Daarom kunt u zelf een ontwerp maken, deze uploaden naar een aanbieder van custom made sweaters en vervolgens uw eigen sweaters bedrukken. Bij het bedrukken dient rekening te houden met een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de kleur, de te bedrukken zijde, de bedrukking, het materiaal en uiteraard de maat.

De kleur

Ten eerste moeten we even stil staan bij de kleur van de sweater. Sweaters zijn vaak in veel verschillende kleuren beschikbaar. De tijd van alleen wit of zwart is al lang voorbij. Tegenwoordig zijn bedrukte sweaters in allerlei (felle) kleuren beschikbaar. Eerst kiest u het gewenste model, vervolgens krijg je de beschikbare kleuren te zien, Doorgaans zijn sweaters verkrijgbaar in het wit, zwart en grijs. Natuurlijk zijn er ook fellere kleuren beschikbaar, zoals bijvoorbeeld rood, blauw of zelfs oranje!

Te bedrukken zijde

Na het kiezen van het model en de kleur, is het zaak stil te staan bij de ‘te bedrukken zijde’. Dat klinkt ingewikkeld, maar het maken van een keuze valt erg mee. Met deze term wordt simpelweg bedoeld: ‘waar moet het ontwerp gedrukt worden?’ Dit kan uiteraard aan de voorzijde of achterzijde zijn, maar inmiddels is het ook mogelijk ontwerpen op de borstzijde te drukken.

Let goed op het formaat van het ontwerp. In veel gevallen krijgt u namelijk te maken met een beperkte afmeting.

Materiaal

Sweaters bedrukken kan op verschillende materialen: bijvoorbeeld 70 procent katoen, 30 procent polyester, of 80 procent katoen en 20 procent polyester. In dit geval mag de klant dus zelf kiezen van welk materiaal hij de sweater wil laten maken. Het ene materiaal is iets zachter dan het andere. Als het maken van een keuze niet lukt, is het raadzaam een medewerker van de drukkerij om hulp te vragen.

 

Maten

Ten slotte kijken we nog even naar de maten. Doorgaans kan men sweaters bedrukken in de gangbare maten: small, medium en large. Soms is het ook mogelijk grotere maten te kiezen, zoals bijvoorbeeld XL of XXL. Houd er wel rekening mee dat de maat soms sterk van invloed is op de prijs van het sweater bedrukken. Grotere sweaters verbruiken immers meer stof en zijn daarom vaak ook iets duurder.

Voor meer info : https://www.shirtsenzo.nl/sweaters/