Borduurforum
Image default
Borduren

Vinylstickers bedrukken

Een goede manier om reclame te maken voor een bedrijf of een product, is door stickers uit te delen. Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren stickers weggegeven bij winacties. En het werkt, want het is een gratis vorm van reclame. Tegenwoordig bestaan er stickers in alle soorten en maten en kunnen deze gemakkelijk online besteld worden. Vervolgens worden ze gedrukt door de verkopende partij. 

Het ontwerpen van een sticker is de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden. Tegenwoordig is vinylstickers bedrukken een beproefde methode om lang houdende stickers te gebruiken.

Vorm van de sticker

Bij vinylstickers bedrukken komen een aantal factoren kijken, zoals bijvoorbeeld de vorm van de sticker, het materiaal, het gewicht, de afwerking en natuurlijk de afmetingen. Doorgaans zijn vooral de afmetingen en het materiaal van belang voor de totaalprijs van de bestelling.

In principe zijn vinylstickers in twee vormen verkrijgbaar: de ouderwetse rechthoekige stickers, die men bijvoorbeeld op de ramen of op een muurtje plakt. Tegenwoordig is het ook mogelijk een sticker met een bepaald contour te ontwerpen en deze ook contourgesneden te laten produceren. Dit is de eerste stap in het productieproces.

Materiaal

Ten tweede is het belangrijk stil te staan tussen het materiaal. Vinylstickers bedrukken is op twee manieren mogelijk: met polymeer en monomeer. Polymeer is geschikt voor langdurige toepassingen, terwijl monomeer geschikt os voor borden en vlakke toepassingen. Daarnaast bieden veel drukkers ook one way vision vinylstickers aan. Deze materiaalsoort heeft kleine gaatjes, waardoor je alleen van binnen naar buiten kunt kijken. Dergelijke stickers zijn dus ideaal om op een raam te plakken, zolang het hier niet om HR++-glas gaat.

Gewicht

Ten derde moet je het gewicht van de stickers kiezen. Vinylstickers zijn doorgaans verkrijgbaar in twee soorten gewicht: 80 grams en 120 grams. Doorgaans is het gewicht van polymeer of monomeer stickers lager dan dat van een one way vision sticker. 

De afwerking

Daarnaast kijken we nog even naar de afwerking van de sticker. Polymeer vinylstickers worden soms afgewerkt met mat- of glanslaminaat polymeer. Daardoor blijft de sticker beter kleven en wordt het materiaal krasbestendiger.

De afmetingen

De laatste stap bij het vinylstickers bedrukken is natuurlijk de afmetingen kiezen. Doorgaans is het zo dat hoe groter de sticker wordt, hoe hoger de prijs van een sticker is. Hoe groot de sticker precies wordt, is afhankelijk van het ontwerp. Meestal kan een sticker maximaal 145 centimeter zijn. Voor one way vision gelden doorgaans limieten van 130 centimeter.

Voor meer info : https://www.dwcprint.nl