ECU- of elektronische besturingseenheid is de geautomatiseerde eenheid die uw automotor bedient. De functie is om het exacte brandstofsysteem te handhaven dat voor elk voertuig vereist is. Het maakt het mogelijk om de prestaties van de auto, het motorvermogen te stimuleren en heeft ook een positief effect op het rijcomfort. Elke kleine verandering in het brandstofsysteem kan de prestaties van de motor beïnvloeden. Als u geïnteresseerd bent in het vergroten van de kracht van uw motor en het wilt doen zonder wijzigingen aan de auto te doen, moet u overwegen om een ecu-afstemming te doen.

 

Chip Tuning omvat het afstemmen van de computer van de ECU om aan uw specificaties van auto’s te voldoen.

Het verbetert de prestaties van uw auto door het bestaande brandstofsysteem te veranderen op iets krachtiger. Het werkt door meer brandstof toe te staan die moet worden geïnjecteerd in de verbrandingskamer van de motor, waardoor de hoeveelheid brandstof of gasstroom wordt verhoogd. Meer brandstof kan de motoren van de motoren verhogen, maar als u geen wijzigingen aan de automotor doet, moet u mogelijk met een langzamere snelheidsverhoging dragen.

 

Als u van plan bent om uw brandstofinjectiesysteem te vervangen of het te reinigen na een tune-up, moet u weten hoeveel brandstof beschikbaar is in uw auto. U kunt dit nummer berekenen met behulp van een brandstofefficiëntiemeter zoals die u in de meeste benzinestations vindt. Zodra u deze informatie hebt, moet u de hoeveelheid wijziging die u aan uw auto kunt doen te bepalen. Hoe meer brandstofinspuiting u aan uw auto toevoegt, hoe meer stroom u kunt genereren. Als u te veel brandstof gebruikt, verbruikt uw auto meer luchtbrandstof die aldus de prestaties van de motoren beïnvloedt en kan ook leiden tot schadelijke bijwerkingen zoals koolstofmonoxide-emissie.

 

Nu moet je begrijpen waarom mensen chip tunen op hun motoren. De meest voorkomende reden is om de motor voor verschillende modellen en merken aan te passen. Ze kunnen dit doen door enkele kritieke delen te veranderen zoals timingriemen, koppelingen, carburateur, enzovoort.

Door deze onderdelen aan te passen, kunt u zijn prestaties verbeteren met een significante marge, waardoor uw auto sneller gaat.

 

Nu gaan we praten over twee soorten brandstofinjectie-systemen, open spoel en gesloten spoel. Open Coil Tuning is de meer populaire sinds het goedkoper en gemakkelijker te repareren is. Om dit te doen, moet u gewoon een paar draden wijzigen en de oude eenheid verwijderen. Het proces is vrij eenvoudig. Om de ontstekingstijd van gesloten coil te doen, hebt u een professional nodig die dit elke dag doet en alle vereiste stappen kent. Dit type motorchip-afstemming is duur dan open spiraalafstemming en vereist veel tijd.

 

Nu hoop ik dat je een beter begrip hebt van de brandstofinjectorfunctie en waarom moet een auto opnieuw worden afgestemd. Ik hoop dat je deze kennis kunt toepassen wanneer je je eigen chipafstemming voor je voertuig doet. Veel geluk en gelukkige tuning.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie