Borduurforum
Image default
Auto's en Motoren

De voordelen van een gesloten aanhangwagen

Door middel van een aanhangwagen kun je allerlei dingen vervoeren. Je kan er bijvoorbeeld het grof vuil mee wegbrengen, verhuizingen mee uitvoeren en dieren mee vervoeren. Zodoende is het een handige tool voor het vervoeren van allerlei soorten uitrusting en goederen. Er zijn veel verschillende aanhangwagens beschikbaar bij Bakker Trailer Parts, in verschillende maten, enkel- en dubbelassige en open en gesloten varianten. Wat zijn echter de voordelen van het hebben van een gesloten aanhangwagen?

1. Breed toepasbaar

Een eerste voordeel is het feit dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn met een gesloten aanhanger. Ze zijn flexibel en dit draagt bij aan de prijs- kwaliteitsverhouding van dit verlengstuk van je auto. Doordat het voor meerdere doeleinden dient, is het breed inzetbaar. Je kunt er bijvoorbeeld koffers in vervoeren, maar ook fietsen, afval en nog veel meer aanhangwagen onderdelen. Het is ook mogelijk om een gesloten aanhangwagen uit te rusten met rekken of planken, waardoor je er gereedschap of pakketjes op kunt plaatsen. Tevens kun je er een stand voor motorfietsen in laten zetten of gebruikmaken van andere aanhangwagen onderdelen. Aanhangers worden veel voor zakelijke doeleinden gebruikt en kunnen hierbij ook ingezet worden als marketinginstrument. Zet er bijvoorbeeld heel groot een zakelijk logo op en contactgegevens. Dit zorgt niet alleen voor informatie verspreiding, maar ook voor een professionele uitstraling.

2. Geschikt voor alle weersomstandigheden

In open aanhangwagens wordt de lading altijd blootgesteld aan weersomstandigheden. Daarentegen bieden gesloten varianten te alle tijden bescherming tegen regen, sneeuw en wind. Zo kunnen de aanhangwagen onderdelen in een goede staat blijven. Ook hier zitten zakelijke voordelen aan vast, aangezien je de vervoerde goederen in een goede staat kunt behouden voor klanten. Daarnaast kun je zo productiever werken door de beschutting die een gesloten aanhanger biedt.

3. Veiliger

Tot slot worden door de aanschaf van een gesloten aanhangwagen minder risico’s ondervonden tijdens het vervoeren van een lading. Er is namelijk bijna geen kans dat apparatuur of andere goederen uit de wagen vallen. Tevens wordt op deze manier de inhoudt weggehouden van nieuwsgierige ogen. Zo kun je naar iedere locatie rijden met een gerust hart dat de lading veilig is. Ook voor andere weggebruikers wordt er zo een veiligere situatie gecreëerd. Dit aspect is vooral gunstig wanneer je langere reizen gaat maken met de auto en bijvoorbeeld een (motor)fiets of andere aanhangwagen onderdelen mee wilt nemen.