Borduurforum
Image default
Beauty en verzorging

WAT DOET SQUALANE VOOR UW HUID?

Iedereen wil een stralende, gezond uitziende huid, en het creëren van een huidverzorgingsroutine die uniek is voor de behoeften van je huid is de beste manier om dat doel te bereiken. Een ingrediënt dat de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen is squalaan. Squalaan wordt gebruikt in vochtinbrengende crèmes, serums en zelfs herstelbehandelingen. Maar wat is squalaan en wat doet het voor je huid? Als je meer wilt weten over dit superhydraterende ingrediënt en hoe je het in je huidverzorgingsregime kunt opnemen, staan onze huidgezondheidsexperts klaar om je te helpen!

Squalaan zelf wordt verkregen uit mariene bronnen. Het gerucht doet de ronde dat squalaan uit haaien verboden zou zijn, maar laten we dit even rechtzetten: Hoewel er in het verleden misschien wat squalaan van haaien werd gebruikt, is alle squalaan die The Body Shop gebruikt 100% plantaardig. In feite gebruikt The Body Shop al sinds 2001 squaleen op basis van olijven en planten en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Niet alleen is onze duurzame winning van squalaan goed voor het milieu, we denken ook dat het de schoonheidsvoordelen van deze geliefde olie maximaliseert door mogelijke onzuiverheden weg te laten. De COSRX Squalane blijft een van onze meest iconische producten.

Er is een reden waarom je in de winter meer kans hebt op een droge huid dan op enig ander moment in het jaar. Naast de daling van de temperatuur is er ook een lagere luchtvochtigheid, wat een belangrijke oorzaak is van een droge huid omdat vocht je huid helpt vocht vast te houden. Vocht is essentieel voor een gezonde huid omdat het helpt roos te verminderen, het helpt essentiële voedingsstoffen vast te houden en het helpt te voorkomen dat je huid gaat barsten en vervellen. Hoewel vochtinbrengende lotion een snelle oplossing kan zijn voor een droge huid, is een van je beste verdedigingslinies tegen een droge huid het regelmatig gebruik van squalaanolie.

Door het koude en droge winterweer voelt onze huid vaak droger aan en ziet er droger uit, met irritatie en roodheid tot gevolg. Gelukkig zijn een paar druppels vochtinbrengende crème al genoeg om de droge winterlucht te bestrijden, maar wist je dat veel van je favoriete huidverzorgingsproducten squalaan bevatten? Dat klopt! Veel van je favoriete huidverzorgingsproducten bevatten squalaan in hun formules. Hier zijn de redenen waarom dermatologen dol zijn op dit ingrediënt in een korean skincare huidverzorgingsproduct.

https://kocosmo.nl/