Borduurforum
Image default
Dienstverlening

Wat is het handigst om mee te koken?

Je hebt 3 soorten kook gebieden. Je hebt een keramische plaat, een inductiekookplaat en je kan met gas koken. De meeste mensen gebruiken meestal gas, omdat het al lang bestaat en veel mensen het gewend zijn. De meeste mensen vinden ook het voedsel lekkerder smaken als ze met gas koken. Elk jaar kopen steeds meer mensen een inductiekookplaat, want het is handiger, efficiënter en gemakkelijker. Een inductiekookplaat is ook best duur om aan te schaffen en het kan best veel stroom kosten. Je hebt ook speciale pannen nodig die op zo een plaat kunnen, want met een normale pan werkt de plaat niet. 

Wat is er handig aan een inductiekookplaat?

Zo een plaat heeft een kinderslot, waardoor de kinderen het niet aan kunnen doen. Zo een plaat die gaat snel kouder worden als het niet meer aan staat. De plaat die gaat ook snel weer aan, doordat het op energie is en dat snel dus warm kan worden. Je kan ook een winkel om advies vragen als je iets niet snapt van een plaat. Weet je ook niet hoe je zo een plaat moet gaan aansluiten? Je kan een elektricien bellen die dat vaker heeft gedaan die je graag wilt gaan helpen met je perilex probleem. Je hebt wel dus veel extra kosten als je een inductie gaat aanschaffen. Maar je haalt je geld er wel uit als je het allemaal hebt gekocht.

Wat is beter gas of keramisch?

Veel mensen koken met gas en heel weinig mensen koken keramisch, omdat keramisch duur is en het is niet veilig. Met gas koken is ook niet heel veilig maar daarvoor heb je een afzuiger dat alles op zuigt dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Heb je een gasplaat dan kan je daar ook mee koken.