Borduurforum
Image default
Dienstverlening

Wil je je meterkast laten vervangen?

Denk je dat het tijd is om je meterkast te laten vervangen? Twijfel dan niet en doe dit voordat er serieuze problemen kunnen ontstaan. Namelijk, bij een verouderde meterkast kan het zo zijn dat er te weinig stroomgroepen zijn gemaakt voor de hoeveelheid elektriciteit die er wordt gebruikt. Dit kan zorgen voor kortsluiting en andere gevaarlijke en vervelende situaties. Om dit te voorkomen is het dus handig om samen met een deskundige jouw meterkast te bekijken en te laten vervangen. Als je er zeker van wilt zijn dat je in een veilig huis woont en je stroomvoorziening op orde is, kun je dus je meterkast laten vervangen

Veilig en deskundig geïnstalleerd

Voornamelijk in oudere woningen komt het voor dat de meterkast te weinig groepen heeft, waardoor er kortsluiting ontstaat. Dit komt namelijk doordat huishoudens tegenwoordig veel meer gebruik maken van elektrische apparaten dan een aantal jaar geleden. Gelukkig kun je dit probleem verhelpen door het installeren van meerdere stroomgroepen. Hierdoor wordt de elektriciteit op een veilige manier naar de desbetreffende apparaten geleid zodat de kans op kortsluiting zo klein mogelijk is.  

Maak nu je afspraak

Stel, je bent aan het koken en tegelijkertijd TV aan het kijken. Opeens valt de stroom uit. Je kunt dus niet meer koken en ook geen TV meer kijken. Naast dat dit vervelend is omdat jij je routine moet doorbreken, kan kortsluiting ook zorgen voor serieuze schade aan apparaten. Hierdoor zijn de kosten al gauw hoog omdat je de kapotte apparaten zult moeten vervangen. Dit kun je voorkomen door het tijdig vervangen van jouw meterkast. Daarnaast is het gebruik van teveel elektriciteit soms ook gevaarlijk, omdat wanneer je te weinig stroomgroepen hebt, er dus veel te veel elektriciteit naar één groep gaat en deze kapot kan gaan. Kortom, als je merkt dat jouw meterkast aan vervanging toe is of je twijfelt, neem dan vooral contact op.