Borduurforum
Image default
Dienstverlening

In de praktijk: het verven van je woning

Heb je een nieuwe woning gekocht maar ben je nog niet helemaal tevreden met de kleur? Wacht dan even tot een verhuisbedrijf Amersfoort alle spullen weer naar binnen brengt en schilder je woning met een nieuwe kleurtje.  Maar hoe werkt het verven van de woning in de praktijk nu eigenlijk? Waar moet je op letten? Kees er hier meer over!

Droog de kamer en zorg voor ventilatie

Als je schildert in een kamer met stof, vuil of spinnenwebben, is het het beste om ze eerst schoon te maken, zodat ze niet in de lucht komen terwijl je aan het schilderen bent. Zorg er ook voor dat de kamer droog is. Als er vochtige oppervlakken zijn die verf kunnen krijgen, zoals muren met afbladderend behang, wacht dan tot ze de tijd hebben gehad om volledig te drogen voordat je begint met schilderen. Dit kan dagen duren, afhankelijk van hoe vochtig je huis is en hoeveel water is toegepast. Zorg er bovendien voor dat de ruimte goed geventileerd is. Je zou door alle ramen in je huis moeten kunnen kijken. Als dat niet het geval is, open dan een paar ramen voor frisse luchtcirculatie gedurende de dag terwijl je aan het schilderen bent! Als er tijdens deze tijden geen ramen beschikbaar zijn om te openen, probeer dan een afzuigventilator te gebruiken in plaats van een open raam, omdat dit helpt om dampen op te vangen van waar mensen ze te veel inademen. Zorg er wel voor dat het ook niet rechtstreeks in iemands gezicht blaast.

Verf met precisie en zorg

Gebruik bij het schilderen van je huis de roller om de muren te schilderen. Gebruik ook een penseel om sierlijsten en andere verticale oppervlakken te schilderen. Gebruik bovendien een roller om plinten, vensterbanken en deurkozijnen met lange slagen te schilderen. Hiervoor kan ook een platte borstel van 2 inch of 4 inch worden gebruikt. Zorg voor een roller op deuren en kasten als je een gelijkmatige verflaag wilt op grote stukken hout of glas die aandacht nodig hebben. Vergeet vooral niet om een ​​tape zoals een 3M tape te gebruiken om gebieden af ​​te dekken die niet geverfd mogen worden.

Gebruik plastic platen

Als je je huis wilt schilderen, zorg er dan voor dat je je meubels beschermt. Je kunt plastic folie gebruiken om ze te bedekken. Dit kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat de verf aan de vloer, muren, plafond en ramen blijft kleven. Plastic platen zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten. Ze zijn te vinden door te zoeken op ‘schilders plastic’.

Schoonmaken

Als je klaar bent met schilderen, vergeet dan niet op te ruimen. Als je bijvoorbeeld een borstel hebt gebruikt, gebruik dan een doek om de haren af ​​te vegen en doe deze in je emmer water. Als je een roller gebruikt, gebruik dan dezelfde doek om overtollige verf op het oppervlak te verwijderen voordat je deze opbergt. Zodra alles is opgeruimd, controleer je of er druppels op de vloer of andere oppervlakken zijn terechtgekomen die niet geverfd hadden mogen worden.