Borduurforum
Image default
Bedrijven

De kracht van industrial cobotics design

De kracht van industrial cobotics design

Engineering staat op het moment een grote verandering door te maken op het gebied van industriële product automatisering. Collaboratieve robots, ook wel cobot genoemd, worden steeds vaker toegepast in productielocaties wereldwijd. Doordat ze steeds goedkoper en toegankelijker worden zien we een verschuiving in traditionele industrieën. Bij Twin-Tech engineering zien we deze ontwikkeling met veel vreugde tegemoet en hebben we ons ook gefocust op het ontwikkelen van kleine en compacte cobots die dankzij intuïtieve software gemakkelijker te programmeren zijn, ook voor niet-experts. Zo kunnen we ingebouwde veiligheidsvoorzieningen implementeren voor een uitgebreid aantal soorten taken zodat ze in staat zijn om complexe operaties zij aan zij met menselijke werknemers uit te voeren. Het is zelfs mogelijk om ze zodanig te programmeren dat ze tussen taken in dezelfde fabriek gewisseld kunnen worden voor nog meer flexibiliteit en lage kosten. Past een Cobot bij uw bedrijf? Bij Twin-Tech vinden we van wel!

De ontwikkeling van robotica en cobots

Het gebruik van robots in industrieën bestaat al langer. Het algemene beeld van deze machines zijn vaak groot, log, geschikt voor enkele simpele taken en vooraal zeer kostbaar. Deze robots deden veelal het werk wat voor mensen te gevaarlijk zou zijn, of fysiek niet kosten effectief.

De eerste soorten robots waren gemaakt voor vast gebruik en om meestal één taak veelvoudig uit te voeren. De robot kan ook alleen die taak uitvoeren. Heel goed, maar weliswaar beperkt. Veranderd het productieproces, dan kan de robot overbodig worden. De enige oplossing is een nieuwe machine kopen wat natuurlijk een zeer grote kapitaalinvestering vergt. Hierdoor waren robots eigenlijk alleen bereikbaar voor de grootste industriële bedrijven met voldoende vermogen. Sinds de introductie van de eerste robots in de automobiel-, lucht- en ruimtevaart- en verpakkings- / verzendingsfaciliteiten zijn de zaken voortdurend in ontwikkeling.

Wat zijn cobots precies?

De kracht van cobotics industrial design is dat ze gebrouwd zijn om flexibel inzetbaar te zijn en om op te schalen wanneer dat nodig is. Waar traditionele industriële robots gebouwd zijn voor een enkele taak uit te voeren, zijn cobots zijn gebouwd om altijd om te kunnen bouwen voor nieuwe taken. Voorbeelden waar traditionele robots voor worden ingezet zijn grote hoeveelheden afzonderlijke items verwerken: lassen, boren, spuiten (verf, lijm), items over een gebied vervoeren of het laden en lossen van zware voorwerpen. En omdat ze onafhankelijk van de mensen om hen heen opereren, werken traditionele industriële robots parallel, en dus niet in samenwerking.

Cobots daarentegen werken juist wel in samenwerking met mensen. Het is een machine die een directe fysieke interactie legt tussen een persoon en een apparaat voor algemeen gebruik, maar bestuurd met een computer. De samenwerking wordt bepaald door de kenmerken van de robot waarmee de mens veilig en effectief kan worden. Mens en machine werken simultaan voor bijvoorbeeld assemblage van meerdere objecten.

Cobot industrial design bij Twin-Tech

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van Cobots. Bij Twin-Tech engineering hebben we een basis module ontwikkeld die van daaruit aan te passen is met een modulaire uitbreidingen voor specifieke toepassingen in logistiek, chemie, transport, assemblage en productie bedrijven. Niet alleen scheelt dit enorm in de kosten, ook is het eenvoudig schaalbaar en op relatief korte te mijn te gebruiken voor uw organisatie. Maak een afspraak met onze ingenieurs voor een Cobot op maat via 053 760 1980 of stuur een mail naar info@twin-tech.nl.

https://www.twin-tech.nl/