Borduurforum
Image default
Bedrijven

Een goed rietdekkersbedrijf

Een mooi dak van riet, het straalt luxe en status uit. Hoe anders was dat vroeger, toen rieten daken juist de optie waren voor de armeren. De rieten daken van vandaag de dag zijn dan ook niet meer te vergelijken met de rieten daken van toen. Een goed rietdekkersbedrijf kan voor jou een dak verzorgen dat minstens net zo stevig is als andere opties voor daken zoals dakpannen of beton.

De reden hiervoor is dat de technieken voor dakdekken met riet stukken beter zijn geworden. Bovendien gebeurt het ook nagenoeg niet meer dat er alleen maar riet wordt gebruikt voor een dak. Tegenwoordig wordt vaker een constructie gebruikt waarbij gebruikt wordt gemaakt van een combinatie van dakpannen en riet. Hierbij verdwijnen de dakpannen uit het zicht omdat het riet op de dakpannen wordt gelegd. Hierbij heb je dus wel de stevigheid van de dakpannen, maar het mooiere aanzicht van het riet. Ook wat het riet zelf betreft, zijn er tegenwoordig steeds meer opties en mogelijkheden. Zo wordt riet tegenwoordig altijd geïmpregneerd met een stof die brandvertragend werkt. Waar riet vroeger een ontzettend brandgevaarlijke optie was, zo is dat nu gelukkig niet zo’n gevaar meer – eigenlijk niet meer dan andere opties voor dak bekleding zoals beton of enkel dakpannen.

Ook kan er nog gekozen worden voor kunstriet. Dat ziet er net zo mooi uit als echt riet, maar biedt een aantal fijne voordelen. Een van de voordelen is bijvoorbeeld dat kunstriet veel minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Riet kan gevoelig zijn op schimmel en vorming van mos, en met kunstriet heb je hier beduidend minder last van. Natuurlijk vergt ook kunstriet onderhoud, maar sowieso vergt ook een rieten dak onderhoud zoals elk dak dat vereist. Wanneer dat goed gebeurt, kan een rieten dak dan ook net zo lang mee als een dak van beton of dakpannen. 

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl