Borduurforum
Image default
Bedrijven

Kiezen voor een achteruitrijcamera

Het is met een groot voertuig vervelend om achteruit te rijden, want grote voertuigen hebben een grotere dode hoe, waardoor het voor bestuurders tijdens het achteruitrijden veel moeilijker is om te weten wat er achter het voertuig afspeelt. Hierdoor komen er veel ongelukken met vrachtwagens en is het dus moeilijker om veilig achteruit te rijden. Achteruitrijden met grotere voertuigen brengt dus een extra risico met zich mee wat voor verschillende verkeersongevallen zorgt.
Om ongelukken en schade tijdens het achteruitrijden te voorkomen, is het mogelijk om een achteruitrijcamera te installeren. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je het grootste deel van de dode hoek van het voertuig kan zien, waardoor een bestuurder veel makkelijker achteruit kan rijden. Voor bestuurders van grote voertuigen is dat erg voordeling, maar ook bestuurders van kleine voertuigen hebben baadt bij een achteruitrijcamera. Bestuurders van kleine voertuigen kunnen blikschade voorkomen als ze een achteruitrijcamera hebben. Want met een achteruitrijcamera kunnen ze veel beter paaltjes en andere dingen achter het voertuig zien en blikschade kost al gauw meer dan duizend euro.
De reden waarom nog niet zoveel mensen een achteruitrijcamera hebben is omdat achteruitrijcamera’s erg duur zijn. Een achteruitrijcamera kopen begint ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro en dat vinden veel mensen te veel en een iets geavanceerdere camera, een draadloze camera of een camera waarmee je in het donker kan kijken, kost al snel vijfhonderd euro.
Het vervelende van achteruitrijcamera’s is dat het niet mogelijk is om de camera’s van de verschillende merken op elkaar af te stemmen. Een camos camera kan dus niet worden aangesloten op een monitor van orlaco. Alleen bij van Zwitserland is het mogelijk om hun monitors en hun camera’s aan te sluiten op de camera’s en monitors van andere merken. ZO kun je wel kijken welke camera’s en monitors het goedkoopste zijn en kan je tijdens je aankoop tussen iets meer mogelijkheden kiezen.

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/