Borduurforum
Image default
Bedrijven

De 3 meest gemaakte fouten bij het schrijven van SEO teksten (zoek woord SEO teksten)

Steeds meer ondernemers verkopen hun producten of diensten ook online. Om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google, houden zij zich ook steeds vaker bezig met het schrijven van SEO teksten. Dit gaat echter nog lang niet altijd even goed. Voorkom dat jij dezelfde fouten maakt. Lees hier de 3 meest gemaakte fouten bij het schrijven van SEO teksten en ontdek hoe het anders kan!

 

Over optimalisatie

Je kent alle SEO regels en weet precies welke trucs je allemaal toe kunt passen in een tekst. Let echter op dat je hier niet in doorslaat. Goede SEO teksten zijn makkelijk leesbaar en goed gedoseerd. Maak niet overmatig gebruik van relevante zoekwoorden en gebruik geen schreeuwerige titels. Natuurlijk moet je tekst de interesse van de lezer wekken, maar wees wel eerlijk. Het lokken van lezers middels onrealistische titels en zoekwoorden heeft geen enkele zin. De kans dat zij een product of dienst afnemen is namelijk nihil.

 

Te weinig SEO teksten schrijven

Veel ondernemers beginnen razend enthousiast aan het vormgeven van hun website. In het begin schrijven ze nog regelmatig een leuke blog of goede SEO tekst, maar dan wordt het stil… Zoekmachines hechten echter waarden aan websites die regelmatig nieuwe content plaatsen. Het is daarom belangrijk om, ook als je website al enige tijd in de lucht is, regelmatig nieuwe content te plaatsen. Schrijf bijvoorbeeld wekelijks een leuke blog of kies een maandelijks thema. Verse content is cruciaal voor je vindbaarheid! Ook dit is geschikt voor een tekstschrijver om te verrichten.

 

Niet analyseren, maar opgeven

Je hebt geweldige SEO teksten geschreven of hebt hier misschien zelfs wel professionals voor ingehuurd. De website zit technisch goed in elkaar en je maakt gebruik van mooie plaatjes. En toch vallen de resultaten tegen. Geef niet op! Er zijn tegenwoordige diverse tools en onlineprogramma’s die je kunnen helpen bij het analyseren van je resultaten. Zoek uit waar het mis is gegaan en pas dit aan. Gooi niet de handdoek in de ring, maar leer van je fouten. Met een beperkt budget is het simpelweg onmogelijk om heel snel een hoge ranking te behalen. Heb geduld en blijf werken aan je vindbaarheid. De beloning volgt uiteindelijk vanzelf!

 

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/