Borduurforum
Image default
Bedrijven

Thermo transfer printer

Heb je altijd al willen weten hoe een barcode printen werkt? Wil jij weten waar etiketten vandaan komen? Dan ben jij geïnteresseerd in thermo transfer printers. 

 

Een thermo transfer printer is een van de twee types thermische overdrachtsprinters. Een thermo transfer printer werkt door het versmelten van kleurstof op het substraat. Dit doet de printer door  kleurstoffen op een lint te versmelten op het papier door middel van verwarmingselementen in de printkop. Over het algemeen wordt er door thermo transfer printers één kleur per keer aangebracht op het papier, wat betekent dat monochrome thermo transfer printers erg snel zijn. De linten waarop de kleurstoffen zich bevinden kunnen slechts eenmaal gebruikt worden, wat ervoor zorgt dat de kosten die verbonden zijn met het gebruik van een thermo transfer printer vrij hoog zijn. 

 

Omdat de kosten die zijn verbonden met een thermo transfer printer nogal hoog zijn, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Het ophopen van vuil in de printkop bijvoorbeeld is een veelvoorkomend probleem en kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van de printjes die de thermo transfer printer maakt. Het schoonmaken van de printkop is vrij eenvoudig. Met een wattenstaafje met isopropylalcohol erop is de printkop eenvoudig schoon te maken. Let er wel op dat de printkop droog is voordat je weer gaat printen.

 

Reinigingskaarten zijn ook een manier om printkoppen schoon te maken. Naast het verwijderen van vuil op de printkop, kan een reinigingskaart ook gebruikt worden om overige delen van de printer schoon te maken. Overmatig gebruik kan er echter voor zorgen dat de printer beschadigd raakt. 

 

Ten slotte zijn er ook linten beschikbaar die meteen de printkop reinigen bij het gebruik ervan.

 

Denk er altijd aan om de printkop schoon te maken bij het vervangen van het lint. Zo blijft de kwaliteit van de printjes hoog en kan de thermo transfer printer langer meegaan.

 

Voor meer info : https://coding.koenig-bauer.com/nl/